Voedsel en dranksamenvatting van de de industriecip de schoonmakende kennis!

April 30, 2019

Laatste bedrijfsnieuws over Voedsel en dranksamenvatting van de de industriecip de schoonmakende kennis!

Voedsel en dranksamenvatting van de de industriecip de schoonmakende kennis!

 

 

Uiteinden

 

Als mogelijk, zouden het materiaal, de hulpmiddelen, enz. onmiddellijk na gebruik moeten worden schoongemaakt om moeilijkheid te vermijden in het schoonmaken na het residu hebben droog.

 

laatste bedrijfsnieuws over Voedsel en dranksamenvatting van de de industriecip de schoonmakende kennis!  0

 

Voordelen en nadelen van CIP-het schoonmaken

 

   Het schoonmakende systeem van CIP kan een bepaald het schoonmaken effect verzekeren, productveiligheid verbeteren; sparen werkende tijd, verbeter efficiency; sparen arbeid, verzeker verrichtingsveiligheid; sparen water, verminderen de stoom en andere energie, detergent gebruik; het productiemateriaal kan Hoog niveau bereiken op grote schaal, automatiserings; verleng de levensduur van productiemateriaal. Mechanisme die van actie van CIP het Chemische energie schoonmaken wordt hoofdzakelijk door chemische agentia veroorzaakt die aan het worden toegevoegd, en het is de belangrijkste factor die het waseffect bepalen.

 

  De voordelen van zure en alkalidetergentia zijn: het inleggen kan residu's zoals calciumzouten en minerale olie door chemische reactie verwijderen; de alkaliwas kan residu's zoals vet en proteïne door verzepingsreactie verwijderen.

 

  De nadelen zijn: slechte washability.

 

  De voordelen van de steriliserende agent zijn: snel bactericidal effect, efficiënt voor alle micro-organismen; over het algemeen niet-toxisch na verdunning; beïnvloed niet door waterhardheid; het vormen van een film op de oppervlakte van het apparaat; gemakkelijk om concentratie te meten; gemakkelijk te meten;

 

  De nadelen zijn: er zijn speciale smaken; bepaalde opslagvoorwaarden worden vereist; de verschillende concentraties van bactericidal effect zijn verschillend; wanneer de temperatuur laag is, is het gemakkelijk te bevriezen; het ongepaste gebruik kan bijwerkingen veroorzaken; het bactericidal effect van zich het mengen met vuil wordt duidelijk verminderd; wanneer het wordt gemorst, is het gemakkelijk om het milieu te vervuilen en sporen te verlaten.

 

Factoren die CIP-het schoonmaken beïnvloeden

 

 1. Adsorptie van materialen en het schoonmaken oppervlakten

Groter de adsorptiekracht van de verontreinigende stof of de overblijvende vloeistof en de oppervlakte van het schoon te maken voorwerp, moeilijker is het schoon te maken.

2. Het schoonmaken oppervlakteruwheid

Ruwer de oppervlakte van het schoon te maken lichaam, moeilijker is het schoon te maken. Ruwheidseisen ten aanzien van de binnenoppervlakte van algemene materiaaltanks Ra≤0.4 μm.

3. Het schoonmaken tijd

In het algemeen langer de het schoonmaken tijd, beter het effect. Nochtans, in industriële productie, moet het tarief van productie worden gewaarborgd, en de het schoonmaken tijd is gewoonlijk 2 tot 3 keer de volledige dekkingstijd. Bij elke stap van het volledige op zijn plaats het schoonmaken proces, wordt de het schoonmaken tijd gevergd als lopende tijd.

4. Het schoonmaken temperatuur

Als een proteinaceous materiaal aanwezig is, wordt het proteinaceous materiaal verwijderd zoveel mogelijk zonder het veranderen van zijn eigenschappen, en de pre-spoelt behoeften die bij een geschikte temperatuur moeten worden uitgevoerd. Het verdere schuren en het wassen zouden bij hogere temperaturen, typisch 60-80 °C moeten worden uitgevoerd, om de capaciteit van de was te verhogen om andere verontreinigende stoffen op te lossen.

 

5. De concentratie en de vorm van de het schoonmaken oplossing

Kies het juiste detergens volgens de ontsmettingscapaciteit van het detergens en de moeilijkheid van zijn het overblijvende spoelen.